de dynamiek van lijn en vlak

This publication was printed in the Dutch language and is not translated.

voorlopig niet beschikbaar

De dynamiek van lijn en vlak

De dynamiek van lijn en vlak is uitgegeven door Tirion Uitgevers in 2009.

Momenteel zijn er geen exemplaren beschikbaar en heeft de uitgeverij de publicatie stopgezet.

Ik zoek naar een andere uitgeverij of een “print on demand” online. Zodra ik een oplossing hiervoor gevonden heb, zal ik deze hier publiceren.

De dynamiek van lijn en vlak

De dynamiek van lijn en vlak is een praktisch en inspirerend boek met als thema’s de menselijke figuur, het portret en het landschap. 

Het toont op een verniewende manier hoe diverse beeldende oplossingmethoden door middel van lijn en vlak tot stand komen en hoe deze oplossingen zich verhouden tot diepte, aandachtspunten en vlakverdelingen.

Het proces van waarnemen, selecteren en interpreteren wordt aan de hand van duidelijke principes en schema’s uitgelegd. Het helpt de kunstenaar om zijn ontwerp op een andere manier te bekijken en weer te geven.

Auteur, kunstenaar en docent Rainier Boidin wil in dit “kijkboek” kunstenaars inzicht geven in de principes waaruit zijn werken ontstaan. Door foto's met als thema's portret, model en landschap digitaal te bewerken in Adobe Photoshop ontstaat een beeld wat afwijkt van het gebruikelijke en leidt tot interessante voorstellingen. Deze voorstellingen vertaalt Rainier Boidin in sprankelende aquarellen en expressieve tekeningen waarin duidelijk te zien is dat hij zich specialiseerde in Chinese aquareltechnieken. In vijf hoofdstukken wordt aan de hand van onderwerpen als samenspel van lijn en vlak, het creeren van een focuspunt, dieptewerking, vlakverdeling en het totale overzicht uitgelegd hoe de relatie tussen beeldelementen de kracht van een kunstwerk bepalen. Om afbeeldingen beter te kunnen begrijpen wordt in de schema's en voorbeelden gebruik gemaakt van pictogrammen. Elk hoofdstuk wordt afgerond met een checklist die kan helpen om anders naar je eigen werk te kijken. Geen gemakkelijke methode, maar inspirerend voor kunstenaars die meer dynamiek, sfeer en kracht in hun werk willen.

T. Martens
>
Scroll to Top